Att få likes, kommentarer och bekräftelse.

Vår grupp KF växer ständigt, vi får ett tiotal ansökningar varje dag men vi godkänner inte alla utan man måste svara på frågorna och godkänna reglerna, man måste också kunna visa i sin profil att man har ett tydligt intresse för fotografering. Vi är just nu 2394 kvinnliga medlemmar och det är rätt fantastiskt.

Ju större gruppen blir desto fler bilder publiceras och flödet rullar fort så bilder puttas ner och syns inte på samma sätt. Vanligt är att man publicerar en bild men glömmer bort att ge kommentarer till andras bilder. Det är tråkigt och blir lite ett tagande utan ett givande.
Vi vill alla ha kommentarer och uppmärksamhet, vi lägger upp bilder för att stilla ett bekräftelsebehov, det är så människan funkar. Men senaste tiden har jag märkt att det är otroligt svårt att få kommentarer och feedback vilket är synd iom vi är en grupp för utvecklande. Tänk gärna på att om du lägger upp en bild så bör du också kommentera andras bilder.

Tänker ni något på vilken typ av bilder som får mest uppmärksamhet?
Barn i motljus, gravida, romantik, macrobilder med glittrande bokeh och katter är bilder som får många likes och kommentarer. Jag älskar själv dessa bilder men jag älskar också mörka bilder, gatubilder och bilder som ger mig en stark känsla, som berör, skapar en melankoli. Sådana bilder lämnar mig sällan oberörd, jag vill inte bara se en vacker bild utan jag vill verkligen känna något efter jag lämnat bilden.

Hur reagerar ni på dessa olika motiv?
Vilka bilder vill du helst se och vilka bilder vill du helst fota?

Berätta gärna lite om era tankar här i kommentarsfältet ❤

/Smultris

ank2_DSF0310

9 reaktioner till “Att få likes, kommentarer och bekräftelse.

 1. Håller med dig om att en bild mer än gärna får beröra. Att vara mer än bara vacker. Å andra sidan kan jag i just denna grupp bli vansinnigt inspirerad av ett vackert motiv och vilja göra något liknande själv. Kan njuta av fina bröllop, magar, hundar och hästar men mina ögon faller mest på det jag själv är intresserad av. Och så är det väl egentligen i allt. Att ögonen dras till det man är intresserad av. Och lära mig kan jag göra oavsett motiv egentligen. Det är det som är så bra med gruppen. Men svårt hinna se alla!

  Gillad av 1 person

  1. Ja visst är det så att man inspireras av de bilder som publiceras, det syns så tydligt i flödet tycker jag. Just nu är det lite trendigt med brunflammiga bakgrunder och gammaldags klädda barn med en brun toning. Fantastiskt vackra bilder.

   Likadant när alla ville fota precis som Hanna nordin, hennes underbara gravidbilder blev nog den största inspirationen någonsin i gruppen.
   Visst är det många som inspireras av dina mat och bakbilder också, du är en förebild ❤

   Gillad av 2 personer

 2. Jag dras till bilder som berör precis som de flesta. Men jag är inte alltid bra på att kommentera, varken orkar eller hinner. Ett like är då ändå ett beröm och ok från mig, fast utan motivering. Tid och ork kommer tillbaka och då hoppas jag bli mer aktiv. Men det är ett sant nöje att scrolla igenom alla fina bilder och bara njuta!
  Bilderna ovan är absolut såna som jag gillar. Speglar glädje och kärlek och är snyggt redigerade.
  /Lena

  Gillad av 1 person

 3. Så bra skrivet! Ja nu är vi många i gruppen och även om man försöker så hinner man inte kommentera alla bilder, även om man gärna vill. Det finns många medlemmar som jag inspireras av.
  Bilder jag gillar……..ja, jag är nog en allätare tror jag. Jag tycker så mycket är snyggt, coolt eller vackert. Jag gillar bilder som ger en känsla. Vilken typ av känsla den ger mig spelar mindre roll. Bara jag känner något, det är det viktigaste.
  Ibland blir jag helt hänförd och måste titta på en bild flera gånger och bara njuta. Av de två bilder du postat under din text ovan så kanske man kan tro att jag skulle fastna för den understa bilden mest. Kärleken mellan mor och dotter. Men jag fastnar för den första bilden. Bilden på flickan. Den ger mig en känsla som jag tycker om väldigt mycket. Så det är nog så med mig att jag tycker om olika typer av bilder i olika genrer. Och jag är glad för att jag inte fastnat i en och samma genre utan kan njuta av bredden. Är det en bild med bra känsla och en stämning som jag gillar så är jag såld.

  Gillad av 1 person

 4. Tydligt budskap och bra skrivet, jag försöker att kommentera men känner ibland att det blir klyschigt. Det har även blivit så att det finns vissa medlemmars foton som blir lite av favoriter eftersom de visar något som intresserar och som är utvecklande för mig själv. Jag är glad att KF inte är en grupp för ”likes” utan en grupp där man kan utvecklas som fotograf och en grupp där man får inspireras. Och jag är glad att KF har högt i tak.
  Som du beskriver Smultris så saknar även jag bilder med mörker och ett budskap, bilder som berör och där jag tycker mig se en avsikt med bilden.
  Bilderna här ovan berör, flickan på den övre bilden har en stark närvaro, hon fäster blicken på fotografen och är avslappnad. Jag tänker att hon och fotografen har en nära relation.
  Bilden under förmedlar kärlek, glädje och närhet kanske mellan syskon eller mor och dotter.

  Gillad av 1 person

 5. Jag försöker kommentera när jag har tid att vara inne och titta på bilder. Populärast är nog de bilder du beskriver. Jag hinner inte vara med tillräckligt för att se mönster. Fler experiment vore kul att se. Vackra bilder blir jag glad av, men lite okreativt blir det i längden och lite väl gulligt ibland 🙂 🙂 🙂 Mer bilder med budskap. Det är en utmaning att få till. Själv tittar jag mer på andras bilder just nu pga jag har och haft en låååång svacka. Jag väntar på att den ska gå över 🙂 Under tiden är det givande att se alla olika personligheter i bild.

  Gillad av 1 person

 6. Jag har personligen inte så mycket intresse av brudpar, gravida, hundar, barn och hästar i motljus men det är ju jag högst personligen. Det är inget fel på bilderna eller i de flesta fall kvalitén. Därav kommenterar och gillar jag sällan sådana bilder. Då jag gillar och kommenterar så berör bilderna mig och de talar till mig. Gärna starka dramatiska, svartvita, kontrastrika och mycket linjer och struktur. Men även rena gatufoton där vardagens dramatik eller lågmäldhet blir intressant. Bild två tycker jag bäst om för den är så glad och spontan. I perioder när det svämmar över av en sorts bilder tänker jag nä nu får jag pausa från sidan. Vi är ju flockdjur så postas det mycket hundar så dyker de upp ännu fler. Jag har aldrig lyckats få igång något flöde tyvärr 🙂 kanske ska bomba mer med mina sorts bilder.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s